T 033 494 02 54 • E info@kendro-stijl.nl



Over Kendro-Stijl

Van idee naar ontwerp

Het aspect “blijf in beweging” heeft ons getriggerd om deze stoel te ontwikkelen. Door middel van je eigen kracht en balans, zelf opstaan! Niet afhankelijk!

De urgentie rond duurzaamheid neemt enorm toe. We moeten energie besparen, duurzaam opwekken, circulair (ver)bouwen, klimaatrobuust bouwen en ontwikkelen, en aandacht aan gezondheid schenken.

Met dit gegeven in ons achterhoofd is deze stoel ontwikkeld. De Bibstoel is een duurzaam product. Verbruikt geen stroom en heeft geen accu.

De onderdelen zijn zo gemaakt dat bijna alles hergebruikt kan worden. Door middel van een terugkoop garantie willen we dit realiseren.

Inmiddels werken we aan een netwerk met enthousiaste dealers en nodigen we u van harte uit om deze unieke sta- op stoel uit te komen proberen!

Anton Tolboom en Ineke Marsman

 

                                                    Historie

Een aantal jaren geleden kwam Anton Tolboom op het idee van een mechanische sta-op stoel.

Waarom zou je door middel van je eigen beweging, balans en kracht niet zelf op kunnen staan? Zonder energie van buitenaf, dus geen stroom of accu en niet afhankelijk van één plek in de kamer, maar vooral opstaan op je eigen tempo?

Hierna volgde een periode van schetsen, tekenen en prototypes bouwen en testen. Véél testen in nauwe samenwerking met bewegings-deskundigen, ergotherapeuten en het publiek op de vele beurzen in de afgelopen jaren, waar we hebben gestaan met de prototypes.

Zij zijn dan ook een waardevolle bijdrage gebleken, hierdoor werden er aanpassingen gemaakt in ontwerp en design.

Ook hebben we de prototypes uitgeleend aan mensen die o.a. een knie- en heupoperatie en een operatie aan de nekwervels hebben ondergaan. Zij waren unaniem van mening dat deze sta-op stoel een enorme hulp is bij het opstaan, zeker ook als een tijdelijk hulpmiddel.

De stoel kreeg de naam “de Bib”, wat staat voor Back in Balance of Blijf In Beweging. Om actief te blijven moet je immers bewegen!

Prototype 1
Prototype 2
Prototype 3

Prototype 1
Het eerste model was plomp en de werking m.b.t. de krachtoverbrenging was nog niet goed genoeg. Buiten dat hadden we er een saaie bekleding op laten zetten wat het uiterlijk niet ten goede kwam. Maar met dit model konden we testen! Kijken wat men er van vond. Vrienden en familie waren de klos!

Prototype 2
Het tweede prototype begon er al op te lijken, maar er zat een knop op de leuning die je eerst omhoog moest doen voor je de leuning omhoog kon trekken. Dit bleek te ingewikkeld. Qua model hadden we al een inhaalslag gemaakt. Deze blank houten stoel was van bamboe en met de rode bekleding oogde dit al stukken beter als het groene model. De eerste Liever Thuis Beurs was goed verlopen!

Prototype 3
De werking werd vereenvoudigd en prototype 3 kon gemaakt worden, zonder de knop. Om op te staan hoefde je dus maar één handeling te doen.
‘Hoe simpel…’ was een veel gehoorde opmerking! Deze sta-op stoel werkte perfect en wij waren tevreden! Qua uiterlijk was deze iets minder omdat we in tijdnood kwamen voor de beurs. Maar met de nieuwe renders werd dit ruimschoots goed gemaakt! Vooral de rode met de zebra bekleding scoorde hoog. Eindelijk geen zorgstoel!