T 033 494 02 54 • E info@kendro-stijl.nlBib stoel: Opstaan doe je zelf!

De Bib stoel is een sta op stoel zonder motor en accu, o.a. voor aan een eetkamertafel. De Bib stoel zorgt ervoor dat je gemakkelijk op kan staan en dat je in beweging blijft.

De “de Bib ” staat voor “Back in Balance” of “Blijf in Beweging”.

  • Bewegen verbetert uw balans, waardoor het risico op vallen verkleint.
  • Bewegen is goed voor uw mentale gezondheid: het verbetert uw humeur, geeft u energie en vermindert stress
  • Beweging is goed voor bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten
  • Bewegen stimuleert de stofwisseling en heeft een positief effect op uw gewicht
  • Meer beweging verbetert uw loopsnelheid
  • Bewegen verhoogt uw weerstand, houdt u gezond en helpt u daarom om langer zelfstandig en zelfredzaam te blijven
  • Meer bewegen verkleint het risico op botbreuken
  • Beweging verkleint de kans op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2

Meer bewegen zorgt voor minder zorgen!

Bib stoel

De Bib stoel is een moderne sta op stoel en een actief hulpmiddel. Je moet immers in beweging komen om op te staan.

Over het algemeen sta je 20 tot 25 keer op per dag. Wanneer dit zonder problemen gaat en je dit in je eigen tempo kan doen, dan vergroot dat de zelfstandigheid èn zal je vaker op staan. Omdat de Bib stoel zonder motor werkt, beweeg je meer en blijf je fit. Ergotherapeuten zijn enthousiast over de werking van deze moderne sta op stoel.

 

 

De Bib stoel, een sta op stoel zonder motor voor aan de eetkamertafel!

Bib stoel

Dus geen elektra, accu of snoeren over de vloer! Een moderne sta op stoel met de uitstraling van een gewone stoel. De Bib stoel heeft nog een groot positief punt en dat is de goeie “zit” van de stoel. Omdat de Bib stoel een sta op stoel zonder motor is kan je deze stoel overal plaatsen, zowel in de zithoek als aan een eetkamertafel. Met de mooie rvs leuning aan de achterkant kan je de Bib stoel verschuiven. Hierdoor is deze moderne sta op stoel overal plaatsbaar.

Een grote groep waar deze stoel in huis staat is boven de 90 jaar en woont nog zelfstandig. De Bib stoel wordt o.a. gebruikt bij mensen met Parkinson, polyneuropathie, CVA, reuma en knie- en heupproblemen en rugklachten.

Een groot aantal mensen kunnen alleen nog overeind komen door zich op te trekken aan de eetkamertafel of doormiddel van de rollator. Dit zijn echter gevaarlijke situaties met kans op valgevaar.

Meneer A. kon echter ook dat niet meer. Toen hij de Bib stoel probeerde, riep hij teleurgesteld uit dat de stoel het niet deed. Hij was gewend om met zijn elektrische sta op stoel omhoog te komen. Nadat ik hem had uitgelegd dat hij “zelf” op moest staan doormiddel van de balans van de Bib en zijn eigen kracht, was hij verbaasd dat hij zelfstandig op kon staan, zonder energie van buiten af. Zo kan iemand vanuit een passieve situatie met de juiste hulpmiddelen gewoon zelfstandig overeind komen.

Ook staat de Bib stoel bij een mevrouw die de laatste zeven jaar alleen met behulp van haar elektrische sta op stoel omhoog kon komen. Sinds vorig jaar kan ze weer zelfstandig overeind komen bij haar eetkamertafel.

De Bib stoel staat ook bij een meneer met Parkinson. Sinds de aanschaf van deze sta op stoel is zijn kracht met sprongen voorruit gegaan. Hij kan nu weer een ommetje buiten maken met zijn vrouw.

Het is fijn om te zien dat mensen blij zijn met deze innovatieve stoel! Een tevreden mevrouw schreef mij een kaart waarop stond: ” De stoel is een sieraad en ik ben de gelukkige Prinses” Een mooier compliment kunnen we niet krijgen.

Wanneer u de Bib stoel vrijblijvend uit wilt proberen dan kom ik graag bij u langs!

Hartelijke groet,

Ineke Marsman

Opstaan doe jezelf met de innovatieve BIBstoel!