T 033 494 02 54 • E info@kendro-stijl.nlDe sta op stoel als hulpmiddel voor gebruiker en verzorger

Sta op stoel als hulpmiddel: Wanneer opstaan een lastige handeling wordt, dan gaat men dit zoveel mogelijk vermijden. Dit komt de gezondheid niet ten goede. Je moet immers bewegen om gezond te blijven of om weer gezonder te worden.

Opstaan is voor veel oudere mensen lastig. Minder goed opstaan veroorzaakt langere perioden van zitten en is het begin van inactiviteit. Vaker opstaan uit de stoel is cruciaal voor zelfstandig wonen en de eerste stap om meer te gaan bewegen. Een sta op stoel als hulpmiddel geeft stevigheid vanwege de lange leuningen en zorgt ervoor dat je vaker opstaat.

sta op stoel als hulpmiddelNa een operatie is opstaan uiteraard nog een groter probleem. Na een operatie moet je herstellen en revalideren. De duur van deze revalidatie is voor iedereen verschillend. Over het algemeen herstel je het meest in de eerste 6 weken tot 3 maanden. Soms duurt het echter tot een jaar om tot het eindresultaat te komen. Een sta op stoel als hulpmiddel zou dan een goede tijdelijke oplossing kunnen zijn.

Vooral ouderen breken hun heup. De gemiddelde leeftijd is 83 jaar. In de periode van herstel na een heupoperatie loopt 8 procent schade op die vermeden had kunnen worden. Ruim driekwart van de patiënten met een gebroken heup is vrouw. Dat komt doordat vrouwen na de overgang zwakkere botten krijgen én omdat ze simpelweg ouder worden dan mannen.  Vanwege de verminderde beweging na een heupoperatie gaat de spiermassa in een snel tempo afnemen. Om dit enigszins te trainen kunt u gebruik maken van het unieke balans systeem van de Bib stoel. Deze sta op stoel als hulpmiddel, geeft u na een heupoperatie het extra zetje om u eenvoudig tot sta stand te brengen en zorgt voor meer spiermassa. “Bewegen levert bijna helft meer kracht op voor 90-jarigen. Tot 40% van hun kracht kunnen zij terug krijgen door meer te gaan bewegen, aldus hoogleraar Fysiologie Luc van Loon”. Met de Bib, een sta op stoel als hulpmiddel wordt het opstaan een stuk gemakkelijker en zal je dus vaker opstaan, waardoor je meer gaat bewegen.

Een bijzonder innovatieve stoel, die er voor zorgt dat u voldoende grip hebt, gemakkelijk op staat en er tevens voor zorgt dat u in beweging blijft. De naam “de Bib” staat voor “Back in Balance” of “Blijf in Beweging”. De Bib stoel heeft lange leuningen, waardoor deze sta op stoel als hulpmiddel ook de kans op vallen verkleint. De Bib maakt gebruik van het innovatieve mechaniek wat u gemakkelijk helpt opstaan. Met de Bib, een sta op stoel als hulpmiddel kunt u uw verzorgers ontlasten, zodat zij tijd hebben om andere werkzaamheden uit te voeren.

Meer bewegen zorgt voor minder zorgen!

sta op stoel als hulpmiddelOm deze mechanische sta op stoel als hulpmiddel te gebruiken kan je de Bib ook voor korte of langere tijd huren. Over het algemeen staat men 20 tot 25 keer op per dag. Wanneer dit zonder problemen gaat en je dit in je eigen tempo kan doen, dan vergroot dat de zelfstandigheid èn zal u vaker op staan. Als u deze sta op stoel als hulpmiddel gaat gebruiken kan u deze in de huur uitvoering met een afwasbare en gladde bekleding krijgen.

Goed zitten en gemakkelijk opstaan

Sta op stoel de Bib heeft nog een groot positief punt en dat is de goeie “zit” van de stoel. Omdat de Bib een sta op stoel zonder motor is kan u deze moderne sta op stoel overal plaatsen, zowel in de zithoek als aan een eetkamertafel. Verder is de sta op stoel als hulpmiddel leverbaar in verschillende zithoogtes en zitdieptes. Na een operatie het erg belangrijk is dat u goed zit en veilig opstaat. Een stoel op de juiste maat is dan uiteraard nog belangrijker dan voorheen. Voordat u een heupoperatie moet ondergaan kunt u dan alvast deze sta op stoel als hulpmiddel uitproberen tijdens een demonstratie. Hier kunnen we dan kijken naar de juiste maat en zitdiepte.

De Bib is leverbaar in verschillende hoogtes. Keuze uit een hoog of laag model met verschillende pootjes . Keuze uit twee hout uitvoeringen (blank gelakt en donker gebeitst) en een ruime keuze aan verschillende bekledingen. Deze sta op stoel als hulpmiddel heeft verschillende pootjes waardoor we de stoel passend op hoogte kunnen maken. Ze kunnen worden uitgevoerd met vilt, rubber of glad gepolijst, eventueel aan de achterzijde wieltjes tegen een meerprijs.

Voor mensen met rugklachten is deze sta op stoel als hulpmiddel ook geschikt. Verder zijn er o.a. mensen met Parkinson, MS, poly-neuropathie, spierziektes, reuma en knie- en heup problemen die deze sta-op stoel als hulpmiddel gebruiken.

Sta op stoel als hulpmiddel voor verzorgers

Wanneer men niet helemaal zelfstandig met deze sta op stoel als hulpmiddel kan opstaan, dan kan de verzorger u een handje mee helpen. Door naast de Bib stoel te gaan staan kunnen 1 of 2 verzorgers met één hand mee drukken op de leuning. Hierdoor komt de gebruiker omhoog en kan de verzorger hem/haar gemakkelijk ondersteunen. Hierdoor wordt de verzorger niet belast en voorkomt deze sta op stoel als hulpmiddel ook rug en schouderklachten bij het personeel.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:

Kendro-Stijl bv
Edisonstraat 20
3861 NE Nijkerk
033 4940254

De sta op stoel als hulpmiddel voor gebruiker en verzorger? Opstaan doe jezelf met sta op stoel de Bib!