T 033 494 02 54 • E info@kendro-stijl.nlOpstaan doe je zelf met de mechanische sta op stoel ‘de Bib’!

Opstaan doe je zelf met de mechanische sta op stoel ‘de Bib’!

mechanische sta op stoelDe Bib stoel is een mechanische sta op stoel zonder motor en accu. Het is een moderne verplaatsbare stoel voor aan een eetkamertafel of gewoon ergens anders. Met de mooie Rvs leuning aan de achterkant is deze mechanische sta op stoel overal te plaatsen. De Bib stoel zorgt ervoor dat u gemakkelijk op kan staan en dat u in beweging blijft.

Geen elektra, accu of snoeren over de vloer! Een mechanische sta op stoel met de uitstraling van een moderne gewone stoel. Buiten het innovatieve sta op mechanisme heeft deze mechanische sta op nog een groot positief punt en dat is de goeie “zit” van de stoel.

 

Meer bewegen zorgt voor minder zorgen!

mechanische sta op stoelDe Bib stoel is een moderne sta op stoel en een actief hulpmiddel. Je moet immers in beweging komen om op te staan.  Een groot aantal mensen kunnen alleen nog overeind komen door zich op te trekken aan de eetkamertafel of doormiddel van de rollator. Dit zijn echter gevaarlijke situaties met kans op valgevaar. Ook zien we dat veel mensen op kussens zitten omdat veel stoelen te laag zijn.

De mechanische sta op stoel is er in een lage en een hoge uitvoering met verschillende pootjes. Hierdoor kunnen we een stoel leveren op juiste maat. Van 43 cm tot aan 55 cm zithoogte.

Omdat de Bib stoel een mechanische sta op stoel is, moet u zelf in beweging komen om op te staan. Over het algemeen staat men 20 tot 25 keer op per dag. Wanneer dit zonder problemen gaat en u dit in uw eigen tempo kan doen, dan vergroot dat de zelfstandigheid èn zal u vaker op staan. Hierdoor blijft u fit. Ergotherapeuten zijn enthousiast over de werking van deze stoel.

 

De “de Bib ” staat voor “Back in Balance” of “Blijf in Beweging”.

  • Bewegen verbetert uw balans, waardoor het risico op vallen verkleint.
  • Bewegen is goed voor uw mentale gezondheid: het verbetert uw humeur, geeft u  energie en vermindert stress
  • Beweging is goed voor bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten
  • Bewegen stimuleert de stofwisseling en heeft een positief effect op uw gewicht
  • Meer beweging verbetert uw loopsnelheid
  • Bewegen verhoogt uw weerstand, houdt u gezond en helpt u daarom om langer zelfstandig en zelfredzaam te blijven
  • Meer bewegen verkleint het risico op botbreuken
  • Beweging verkleint de kans op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2

De Bib stoel, een mechanische sta op stoel voor aan de eetkamertafel!

Een grote groep waar deze stoel in huis staat is boven de 90 jaar en woont nog zelfstandig. De Bib stoel wordt o.a. gebruikt bij mensen met Parkinson, spierziektes, polyneuropathie, CVA, reuma en knie- en heupproblemen en rugklachten.  Met behulp van de mechanische sta op stoel ‘de Bib’ kan men weer gewoon opstaan. Opstaan doe je zelf!