T 033 494 02 54 • E info@kendro-stijl.nlSta op stoel Amersfoort!

De mechanische sta op stoel uit Amersfoort!

Bent u benieuwd naar een moderne sta op stoel zonder motor of accu? Kijkt u dan eens naar de Bib, de mechanische sta op stoel uit Amersfoort! De Bib is een moderne sta op stoel zonder motor.  De Bib staat voor “Back in Balance” of “Blijf in Beweging”. Je moet met de Bib stoel in beweging komen om op te staan. Deze moderne sta op stoel is, behalve een stoel die erg goed zit, dus óók een actief hulpmiddel.

Zelfstandig en Zelfredzaam blijven.
Sta op stoel AmersfoortHet kunnen opstaan vanuit een stoel is een heel belangrijke beweging voor de zelfstandigheid en mobiliteit van mensen. Zodra we deze beweging niet meer zelf kunnen uitvoeren, ontstaan er allerlei problemen in het dagelijks leven. Simpele dingen als naar het toilet gaan of een kopje koffie halen worden ineens dagelijkse knelpunten. Als mensen niet meer zelfstandig op kunnen staan, worden ze al snel afhankelijk van zorg. Daarom wordt de opsta beweging ook wel de ”sleutel tot zelfstandigheid” genoemd. Dat houdt in dat je deze beweging zo lang mogelijk zelfstandig moet blijven maken. Als het niet anders kan, dan gewoon met een hulpmiddel. Hierdoor wordt de zelfredzaamheid enorm gestimuleerd.

Over het algemeen sta je 20 tot 25 keer op per dag.
Als het opstaan moeizaam gaat, dan probeer je dit uit te stellen en zo nodig te verminderen. Dus ga je een kopje koffie halen èn een andere actie uitvoeren. Normaal zou je hier waarschijnlijk twee keer voor op staan. Wanneer het opstaan echter zonder problemen gaat, dan zal je dus véél vaker op gaan staan. Hierdoor bouw je, zonder dat je het merkt meer spierkracht op. Ook zal het in sommige gevallen steeds minder inspanning kosten met deze sta op stoel zonder motor.

Ergotherapeuten zijn enthousiast over de werking van deze moderne sta op stoel!
Het zorgt ervoor dat je door de regelmatige beweging van het op staan, meer kracht gaat ontwikkelen. Omdat je dit eigenlijk niet opmerkt met deze moderne sta op stoel, gaat het geleidelijk en wordt het steeds gemakkelijker.

Sta op stoel AmersfoortSta op stoel Amersfoort, Ideaal voor aan een tafel of bureau en werkt altijd!

Opstaan doe je zelf met deze moderne sta op stoel. De mechanische sta op stoel uit Amersfoort heeft nog een groot positief punt en dat is de goeie “zit” van de stoel. Omdat de Bib een sta op stoel zonder motor is, kan je deze overal plaatsen en ben je niet gebonden aan een stroomvoorziening. Je kan deze moderne sta op stoel zowel in een zithoek gebruiken als aan een eetkamertafel. Uiteraard kan de Bib ook aan een bureau geplaatst worden. Aan de achterkant van de Bib zit een handige leuning waar mee je de stoel gemakkelijk kan verplaatsen.

Een moderne sta op stoel passend in uw eigen interieur.
Het uiterlijk van deze sta op stoel zonder motor, is gemakkelijk aan te passen aan het interieur van uw keuze. De standaard uitvoering van deze moderne sta op stoel is uitgevoerd in blank gelakt hout of ebbenhout gebeitst. Wat de bekleding aangaat, hier is een zeer ruime keuze mogelijk. Alleen voor de leren en de zuiver wollen bekleding wordt een meerprijs gerekend.

Opstaan doe jezelf met deze innovatieve Sta op stoel Amersfoort!