T 033 494 02 54 • E info@kendro-stijl.nlRevalidatie hulpmiddel: Revalideren met “de Bib” stoel

Opstaan doe je zelf met de sta op stoel ‘de Bib’ (revalidatie hulpmiddel)

De mechanische sta op stoel “de Bib” zorgt er voor dat u eenvoudig opstaat èn dat u uw spierkracht onderhoudt en traint.

Blijf In Beweging!

Een bijzonder innovatieve stoel, die er voor zorgt dat je gemakkelijk op staat en er tevens voor zorgt dat je in beweging blijft. De naam “de Bib” staat voor “Back in Balance” of “Blijf in Beweging”.

Over het algemeen sta je 20 tot 25 keer op per dag. Wanneer dit zonder problemen gaat en je dit in je eigen tempo kan doen, dan vergroot dat de zelfstandigheid èn zal je vaker op staan.

Revalidatie hulpmiddel

Revalidatie hulpmiddelWanneer u uw spierkracht, na bijvoorbeeld een operatie, weer moet versterken dan is de Bib stoel een goed revalidatie hulpmiddel. Deze innovatieve sta op stoel zorgt ervoor dat u in beweging blijft en versterkt hierdoor uw spierkracht.

Als het opstaan moeizaam gaat, dan probeer je dit uit te stellen en zo nodig te verminderen. Dus ga je een kopje koffie halen èn een andere actie uitvoeren. Normaal zou je hier waarschijnlijk twee keer voor op staan. Wanneer het opstaan echter zonder problemen gaat, dan zal je dus véél vaker op gaan staan. Hierdoor bouw je, zonder dat je het merkt meer spierkracht op. Ook zal het in sommige gevallen steeds minder inspanning kosten met deze innovatieve sta op stoel. Dit houdt in dat de Bib ook goed gebruikt kan worden als revalidatie hulpmiddel.

Het kunnen opstaan vanuit een stoel is een heel belangrijke beweging voor de zelfstandigheid en mobiliteit van mensen.

Revalidatie hulpmiddel

Zodra we deze beweging niet meer zelf kunnen uitvoeren, ontstaan er allerlei problemen in het dagelijks leven. Simpele dingen als naar het toilet gaan of een kopje koffie halen worden ineens dagelijkse knelpunten.

Als mensen niet meer zelfstandig op kunnen staan, worden ze al snel afhankelijk van zorg. Daarom wordt de opsta beweging ook wel de ”sleutel tot zelfstandigheid” genoemd. Dat houdt in dat je deze beweging zo lang mogelijk zelfstandig moet blijven maken. Als het niet anders kan, dan gewoon met een hulpmiddel of als tijdelijk revalidatie hulpmiddel om uw kracht weer terug te krijgen.

Sta op stoel ” de Bib” is in de afgelopen jaren ook uitgeprobeerd en getest als revalidatie hulpmiddel.

Meneer A. die een knieoperatie heeft ondergaan heeft de stoel vijf maanden als revalidatiehulpmiddel gebruikt. Ook een mevrouw met een nekwervel operatie heeft veel profijt gehad van deze innovatieve sta op stoel. Een turnster die vanwege een blessure lange tijd knie klachten had, heeft de Bib tevens als revalidatiehulpmiddel gebruikt. Verder heeft een meneer met Parkinson in het begin van de Corona geen fysiotherapie gekregen. Zijn spierkracht ging hierdoor hard achteruit. In die periode heeft hij een Bib stoel aangeschaft. Na een maand belde zijn vrouw dat ze weer een eindje samen buiten konden lopen. Dus als revalidatiehulpmiddel is de Bib ook zeer geschikt!

Ergotherapeuten zijn enthousiast over de werking van deze moderne sta op stoel

Het zorgt ervoor dat je door de regelmatige beweging van het op staan, meer kracht gaat ontwikkelen. Omdat je dit eigenlijk niet opmerkt met deze sta op stoel, gaat het geleidelijk en wordt het steeds gemakkelijker

Huren van een Bib stoel

Om de Bib als tijdelijk revalidatiehulpmiddel te gebruiken zijn we bezig met een huur systeem. Hiermee kan u deze innovatieve sta op stoel tijdelijk als revalidatiehulpmiddel huren.

Om te kijken of u deze stoel kan gebruiken als tijdelijk revalidatiehulpmiddel kunt u contact met mij opnemen. We plannen dan een afspraak in om te kijken of deze innovatieve sta op stoel iets voor u is.