T 033 494 02 54 • E info@kendro-stijl.nlEen sta op stoel huren?

Sta op stoel huren? Een (sta op) stoel, voor o.a. aan een eetkamertafel, die er voor zorgt dat u gemakkelijk op staat en er tevens voor zorgt dat u in beweging blijft. Een stoel met een opsta functie, dus ideaal ook wanneer u een operatie moet ondergaan aan uw heup of knie.

Wanneer u tijdelijk een sta op stoel nodig hebt op de juiste hoogte dan is de Bib stoel ideaal. U kunt deze sta op stoel huren voor korte of langere tijd.


Wanneer een huur sta op stoel?

sta op stoel hurenVaker opstaan verlengt zelfstandig wonen.  Als ouderen dagelijks vaker actief uit hun stoel opstaan dan dat ze nu doen, kunnen ze langer zelfstandig thuis wonen. Dat blijkt uit het proefschrift van Rob van Lummel van het VU medisch centrum. Hij legt in zijn proefschrift uit dat lichamelijke vaardigheden en daadwerkelijke beweging belangrijke voorwaarden zijn om onafhankelijk te blijven.

Opstaan is voor veel oudere mensen lastig. Minder goed opstaan veroorzaakt langere perioden van zitten en is het begin van inactiviteit. Vaker opstaan uit de stoel is cruciaal voor zelfstandig wonen en de eerste stap om meer te gaan bewegen. Een stoel met leuningen geeft meer stevigheid en de kans op vallen is stukken kleiner.

 

Wanneer het opstaan steeds minder goed gaat kunt u deze sta op stoel huren. Met de mechanische sta op stoel de Bib, zit u comfortabel en kan u eenvoudiger opstaan. Ook kunt u deze sta op stoel huren na bijvoorbeeld een operatie. Een tijdelijke oplossing tot dat u weer volledig hersteld bent. Op dit moment staan er een heel aantal sta op stoelen in de verhuur. Deze worden voornamelijk gebruikt na een val of operatie. Ook kunt u de sta op stoel huren om deze uit te proberen.

 

Meer bewegen zorgt voor minder zorgen!

Over het algemeen staat men 20 tot 25 keer op per dag. Wanneer dit zonder problemen gaat, dan vergroot dat de zelfstandigheid èn zal u vaker op staan. U kunt deze  sta op stoel huren en dan  gemakkelijk uitproberen aan een eetkamer tafel en/of bureau. Doormiddel van het speciale vilt onder de pootjes is de stoel gemakkelijk te verschuiven wanneer u laminaat, parket of zeil hebt. Bij vloerbedekking polijsten we de pootjes waardoor deze kan schuiven. Wanneer dit toch nog te zwaar gaat dan hebben we eventueel speciaal gevormde pootjes met aan de binnenkant een klein wieltje.

 

de Bib” staat voor “Back in Balance” of “Blijf in Beweging”.

  • Bewegen verbetert uw balans, waardoor het risico op vallen verkleint.
  • Bewegen is goed voor uw mentale gezondheid: het verbetert uw humeur, geeft u energie en vermindert stress
  • Beweging is goed voor bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten
  • Bewegen is goed voor uw geheugen, concentratievermogen en verwerkingssnelheid van informatie
  • Bewegen stimuleert de stofwisseling en heeft een positief effect op uw gewicht
  • Meer beweging verbetert uw loopsnelheid
  • Bewegen verhoogt uw weerstand, houdt u gezond en helpt u daarom om langer zelfstandig en zelfredzaam te blijven
  • Meer bewegen verkleint het risico op botbreuken
  • Beweging verkleint de kans op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2

Sta op stoel huren? Opstaan doe jezelf met sta op stoel de Bib!