T 033 494 02 54 • E info@kendro-stijl.nlDe Bib, een sta op stoel voor grote mensen

Een sta op stoel zonder motor o.a. voor aan een eetkamertafel, die ervoor zorgt dat je gemakkelijk op staat en er tevens voor zorgt dat je in beweging blijft.

de Bib” staat voor “Back in Balance” of “Blijf in Beweging”.

  • Bewegen verbetert uw balans, waardoor het risico op vallen verkleint.
  • Bewegen is goed voor uw mentale gezondheid: het verbetert uw humeur, geeft u energie en vermindert stress
  • Beweging is goed voor bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten
  • Bewegen is goed voor uw geheugen, concentratievermogen en verwerkingssnelheid van informatie
  • Bewegen stimuleert de stofwisseling en heeft een positief effect op uw gewicht
  • Meer beweging verbetert uw loopsnelheid
  • Bewegen verhoogt uw weerstand, houdt u gezond en helpt u daarom om langer zelfstandig en zelfredzaam te blijven
  • Meer bewegen verkleint het risico op botbreuken
  • Beweging verkleint de kans op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2

Sta op stoel voor grote mensen

sta op stoel voor grote mensenAls ouderen dagelijks vaker actief uit hun stoel opstaan dan dat ze nu doen, kunnen ze langer zelfstandig thuis wonen. Dat blijkt uit het proefschrift van Rob van Lummel van het VU medisch centrum. Hij legt in zijn proefschrift uit dat lichamelijke vaardigheden en daadwerkelijke beweging belangrijke voorwaarden zijn om onafhankelijk te blijven.

De meeste eetkamer stoelen zijn voor de grotere en dus langere mensen te laag. Wanneer men ouder wordt is het vaak lastig om omhoog te komen vanuit de zitpositie. Wanneer de stoel dan ook nog eens te laag is wordt het nog moeilijker. Een sta op stoel voor grote mensen zorgt ervoor dat ook deze steeds groter wordende groep met minder moeite kan opstaan.

Opstaan is voor veel ouderen lastig en minder goed opstaan veroorzaakt langere perioden van zitten en is het begin van inactiviteit. Vaker opstaan uit de stoel is cruciaal voor zelfstandig wonen en de eerste stap om meer te gaan bewegen. Met een sta op stoel voor grote mensen gaat dit zeker lukken.

 

Meer bewegen zorgt voor minder zorgen!

De Bib, sta op stoel uit Leusdne is een moderne sta op stoel en een actief hulpmiddel. Je moet immers in beweging komen om op te staan.

Over het algemeen sta je 20 tot 25 keer op per dag. Wanneer dit zonder problemen gaat en je dit in je eigen tempo kan doen, dan vergroot dat de zelfstandigheid èn zal je vaker op staan. Omdat deze sta op stoel zonder motor werkt, beweeg je meer en blijf je fit. Ergotherapeuten zijn enthousiast over de werking van deze sta op stoel voor grote mensen.

 

Een sta op stoel voor grote mensen voor aan de eetkamertafel!

Geen motor, elektra of accu! Een moderne sta op stoel met de uitstraling van een gewone stoel. Deze sta op stoel voor grote mensen heeft nog een groot positief punt en dat is de goeie “zit” van de stoel. Omdat de Bib een sta op stoel zonder motor is kan je deze sta op stoel voor grote mensen overal plaatsen, zowel in de zithoek als aan een eetkamertafel. Met de mooie rvs leuning aan de achterkant kan je de stoel verschuiven. Hierdoor is deze moderne sta op stoel voor grote mensen overal plaatsbaar.

Een grote groep waar deze stoel in huis staat is boven de 90 jaar en woont nog zelfstandig. De Bib wordt o.a. gebruikt bij mensen met Parkinson, polyneuropathie, CVA, reuma en knie- en heupproblemen en rugklachten.

Wanneer u deze innovatieve sta op stoel voor grote mensen vrijblijvend uit wilt proberen dan komen wij graag bij u langs!

sta op stoel voor grote mensen