T 033 494 02 54 • E info@kendro-stijl.nlSta op stoel ‘de Bib’, ook voor kleinere mensen.

Veel mensen krimpen helaas wanneer ze ouder worden. Geschikte sta op stoelen zijn dan soms een probleem.

Krimpen als je ouder wordt is niet meer dan normaal, maar het is niet per se een leuke bijkomstigheid. De krimp zet in als je eind 40 bent. Veel vrouwen zijn rond hun 70ste ruim 5 centimeter korter dan op hun 20ste. Bij mannen verloopt dat proces oneerlijk genoeg een stuk langzamer. Het krimpen komt doordat de schijven tussen de wervelkolom platter worden en de ruimte tussen de gewrichten versmalt.

Sta op stoel voor kleine mensenVrouwen zijn gevoeliger voor botontkalking, wat je lengte ook niet ten goede komt. Daarbij nemen veel vrouwen een slechtere houding aan dan mannen door zichzelf te klein maken; ze buigen naar voren en slaan hun armen over elkaar. Op de lange termijn zorgt dat ervoor dat je schouders gaan trekken en je ruggengraat kromt.

Helaas ontkomen we er niet helemaal aan. Om dit probleem op te lossen hebben wij ook een sta op stoel voor kleinere mensen.

De Bib stoel is een mechanische sta op stoel zonder motor en accu. Geen elektra, accu of snoeren over de vloer! Deze moderne sta op stoel past door het warme hout en de door u gekozen bekleding in elk interieur en is er in verschillende maten. Met de mooie Rvs leuning aan de achterkant is de Bib stoel overal te plaatsen. Zowel aan een eetkamertafel of bureau, als ook in de zithoek misstaat deze design sta op stoel niet in uw interieur.

Sta op stoel voor kleine mensenDe Bib stoel zorgt ervoor dat u gemakkelijk op kan staan en dat u in beweging blijft. Buiten het innovatieve sta op mechanisme heeft deze mechanische sta op stoel nog een groot positief punt en dat is de goeie “zit” van de stoel. Een groot aantal mensen kunnen alleen nog overeind komen door zich op te trekken aan de eetkamertafel of doormiddel van de rollator. Dit zijn echter gevaarlijke situaties met kans op valgevaar. De Bib stoel is ook voor kleine mensen. We hebben een lage uitvoering met een kortere zitdiepte en verschillende pootjes. Hierdoor kunnen we een stoel leveren op juiste maat. Van 43 cm tot aan 55 cm zithoogte.

 

BIB: Blijf In Beweging!

“Als ouderen dagelijks vaker actief uit hun stoel opstaan dan dat ze nu doen, kunnen ze langer zelfstandig thuis wonen. Dat blijkt uit het proefschrift van Rob van Lummel van het VU medisch centrum. Hij legt in zijn proefschrift uit dat lichamelijke vaardigheden en daadwerkelijke beweging belangrijke voorwaarden zijn om onafhankelijk te blijven.

Opstaan is voor veel ouderen lastig en minder goed opstaan veroorzaakt langere perioden van zitten en is het begin van inactiviteit. Vaker opstaan uit de stoel is cruciaal voor zelfstandig wonen en de eerste stap om meer te gaan bewegen. Uit zijn resultaten blijkt onder andere dat betere fysieke capaciteit samenhangt met kortere zitperiodes en het vaker onderbreken van zitten. Dat zijn beide voorwaarden voor een actieve en onafhankelijke leefstijl. ”

Omdat de Bib stoel een mechanische sta op stoel is, moet u zelf in beweging komen om op te staan. Over het algemeen staat men 20 tot 25 keer op per dag. Wanneer dit zonder problemen gaat en u dit in uw eigen tempo kan doen, dan vergroot dat de zelfstandigheid èn zal u vaker op staan. Hierdoor blijft u fit. Ergotherapeuten zijn enthousiast over de werking van deze design sta op stoel.

De Bib stoel, een sta op stoel voor aan de eetkamertafel of zithoek.

Een grote groep waar deze stoel in huis staat is boven de 90 jaar en woont nog zelfstandig. Een aantal van hen hebben de laagste uitvoering. Een sta op stoel voor kleine mensen is gewoon mogelijk. De Bib stoel wordt o.a. gebruikt bij mensen met Parkinson, spierziektes, polyneuropathie, CVA, reuma en knie- en heupproblemen en rugklachten.

Met behulp van de sta op stoel ‘de Bib’ kan men weer gewoon opstaan. Opstaan doe je zelf!