T 033 494 02 54 • E info@kendro-stijl.nlModerne sta op stoel

Opstaan doe je zelf met de moderne sta op stoel ‘de Bib’ uit Amersfoort!

Een sta op stoel zonder motor, voor aan een eetkamertafel, die er voor zorgt dat je gemakkelijk op staat en er tevens voor zorgt dat je in beweging blijft.

Moderne sta op stoelDe naam “de Bib” staat voor “Back in Balance” of “Blijf in Beweging”.

  • Bewegen verbetert uw balans, waardoor het risico op vallen verkleint.
  • Bewegen is goed voor uw mentale gezondheid: het verbetert uw humeur, geeft u energie en vermindert stress
  • Beweging is goed voor bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten
  • Bewegen is goed voor uw geheugen, concentratievermogen en verwerkingssnelheid van informatie
  • Bewegen stimuleert de stofwisseling en heeft een positief effect op uw gewicht
  • Meer beweging verbetert uw loopsnelheid
  • Bewegen verhoogt uw weerstand, houdt u gezond en helpt u daarom om langer zelfstandig en zelfredzaam te blijven
  • Meer bewegen verkleint het risico op botbreuken
  • Beweging verkleint de kans op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2

Meer bewegen zorgt voor minder zorgen!

Deze sta op stoel uit Amersfoort is een moderne sta op stoel en een actief hulpmiddel. Je moet immers in beweging komen om op te staan.

Over het algemeen sta je 20 tot 25 keer op per dag. Wanneer dit zonder problemen gaat en je dit in je eigen tempo kan doen, dan vergroot dat de zelfstandigheid èn zal je vaker op staan. Omdat deze sta op stoel zonder motor werkt, beweeg je meer en blijf je fit. Ergotherapeuten zijn enthousiast over de werking van deze moderne sta op stoel.

Een sta op stoel zonder motor voor aan de eetkamertafel!

Dus geen elektra, accu of snoeren over de vloer! Een moderne sta op stoel met de uitstraling van een gewone stoel. Sta op stoel de Bib heeft nog een groot positief punt en dat is de goeie “zit” van de stoel. Omdat de Bib een sta op stoel zonder motor is kan je deze sta op stoel overal plaatsen, zowel in de zithoek als aan een eetkamertafel. Met de mooie rvs leuning aan de achterkant kan je de stoel verschuiven. Hierdoor is deze moderne sta op stoel overal plaatsbaar.

Een grote groep waar deze stoel in huis staat is boven de 90 jaar en woont nog zelfstandig. De Bib wordt o.a. gebruikt bij mensen met Parkinson, polyneuropathie, CVA, reuma en knie- en heupproblemen en rugklachten.

Moderne sta op stoelEen heel aantal mensen kunnen alleen nog overeind komen door zich op te trekken aan de eetkamertafel. Meneer A. kon echter ook dat niet meer. Toen meneer A. de Bib stoel probeerde, riep hij teleurgesteld uit dat de stoel het niet deed. Hij was gewend om met zijn elektrische sta op stoel omhoog te komen. Nadat ik hem had uitgelegd dat hij “zelf” op moest staan doormiddel van de balans van de Bib en zijn eigen kracht, was hij verbaasd dat hij zelfstandig op kon staan, zonder energie van buiten af. Zo kan iemand vanuit een passieve situatie met de juiste hulpmiddelen gewoon zelfstandig overeind komen.

Ook staat de Bib bij een mevrouw die de laatste zeven jaar alleen met behulp van haar elektrische sta op stoel omhoog kon komen. Sinds vorig jaar kan ze weer zelfstandig overeind komen bij haar eetkamertafel.

Het is fijn om te zien dat mensen zo blij zijn met deze moderne sta op stoel! Wanneer u de Bib stoel vrijblijvend uit wilt proberen dan kom ik graag bij u langs!