T 033 494 02 54 • E info@kendro-stijl.nlEen ideale sta op stoel na een heupoperatie!

Een ideale sta op stoel na een heupoperatie: Na de heupoperatie moet je herstellen en revalideren. De duur van deze revalidatie is voor iedereen verschillend. Over het algemeen herstel je het meest in de eerste 6 weken tot 3 maanden. Soms duurt het echter tot een jaar om tot het eindresultaat te komen.

sta op stoel na een heupoperatieVooral ouderen breken hun heup. De gemiddelde leeftijd is 83 jaar. In de periode van herstel na een heupoperatie loopt 8 procent schade op die vermeden had kunnen worden. Ruim driekwart van de patiënten met een gebroken heup is vrouw. Dat komt doordat vrouwen na de overgang zwakkere botten krijgen én omdat ze simpelweg ouder worden dan mannen. Als zij thuis de zorg hebben voor bijvoorbeeld een hulpbehoevende man of een huisdier, geeft dat extra spanning. Ze richten zich daar helemaal op, in plaats van op hun eigen herstel.

Opstaan is voor veel oudere mensen lastig. Minder goed opstaan veroorzaakt langere perioden van zitten en is het begin van inactiviteit. Vaker opstaan uit de stoel is cruciaal voor zelfstandig wonen en de eerste stap om meer te gaan bewegen. Een stoel met leuningen geeft meer stevigheid en de kans op vallen is stukken kleiner. Na een heupoperatie is dit uiteraard nog een groter probleem

sta op stoel na een heupoperatie

Om tijdens de revalidatie na een heupoperatie goed en veilig op te staan kunt u gebruik maken van de Bib stoel. De Bib is een mechanische moderne sta op stoel, zonder motor, elektra of een accu.

Een bijzonder innovatieve stoel, die er voor zorgt dat u gemakkelijk op staat en er tevens voor zorgt dat u in beweging blijft. De naam “de Bib” staat voor “Back in Balance” of “Blijf in Beweging”. De Bib stoel heeft lange leuningen en maakt gebruik van het innovatieve mechaniek, zodat u na de heupoperatie zelfstandig en zonder hulp op kan staan.

Vanwege de verminderde beweging na een heupoperatie gaat de spiermassa in een snel tempo afnemen. Om dit enigszins te trainen kunt u gebruik maken van het unieke balans systeem van de Bib stoel. Deze sta op stoel geeft na een heupoperatie het extra zetje om u eenvoudig tot sta stand te brengen.

 

Meer bewegen zorgt voor minder zorgen!

Deze mechanische sta op stoel kan je na een heupoperatie ook voor korte of langere tijd huren. De Bib stoel is een moderne sta op stoel en een actief hulpmiddel. Je moet immers in beweging komen om op te staan.

Over het algemeen staat men 20 tot 25 keer op per dag. Wanneer dit zonder problemen gaat en je dit in je eigen tempo kan doen, dan vergroot dat de zelfstandigheid èn zal u vaker op staan. Wanneer u vanwege een heupoperatie moeilijk op kan staan, dan is deze sta op stoel een zeer handig hulpmiddel.

Goed zitten en gemakkelijk opstaan na een heupoperatie.

Sta op stoel de Bib heeft nog een groot positief punt en dat is de goeie “zit” van de stoel. Omdat de Bib een sta op stoel zonder motor is kan u deze moderne sta op stoel overal plaatsen, zowel in de zithoek als aan een eetkamertafel. Verder is de Bib stoel leverbaar in verschillende zithoogtes en zitdieptes. Na een heupoperatie het erg belangrijk is dat u goed zit en veilig opstaat. Een stoel op de juiste maat is dan uiteraard nog belangrijker dan voorheen. Voordat u een heupoperatie moet ondergaan kunt u dan alvast een Bib stoel uitproberen tijdens een demonstratie. Hier kunnen we dan kijken naar de juiste maat en zitdiepte.

Voor meer informatie voor of na een heupoperatie kunt u contact met ons opnemen.
Kendro-Stijl bv. 033 49 402 54 zithoogtes en zitdieptes.

Opstaan doe jezelf met de sta op stoel de Bib!