T 033 494 02 54 • E info@kendro-stijl.nlOver Kendro-Stijl

Van idee naar ontwerp

Het aspect “blijf in beweging” heeft ons getriggerd om deze stoel te ontwikkelen. Door middel van je eigen kracht en balans, zelf opstaan! Niet afhankelijk!

De urgentie rond duurzaamheid neemt enorm toe. We moeten energie besparen, duurzaam opwekken, circulair (ver)bouwen, klimaatrobuust bouwen en ontwikkelen, en aandacht aan gezondheid schenken.

Met dit gegeven in ons achterhoofd is deze stoel ontwikkeld. De Bibstoel is een duurzaam product. Verbruikt geen stroom en heeft geen accu.

De onderdelen zijn zo gemaakt dat bijna alles hergebruikt kan worden. Door middel van een terugkoop garantie willen we dit realiseren.

We nodigen u van harte uit om deze unieke sta- op stoel uit te komen proberen!

Anton Tolboom en Ineke Marsman

 

blank

                                                    Historie

Een aantal jaren geleden kwam Anton Tolboom op het idee van een mechanische sta-op stoel.

Waarom zou je door middel van je eigen beweging, balans en kracht niet zelf op kunnen staan? Zonder energie van buitenaf, dus geen stroom of accu en niet afhankelijk van één plek in de kamer, maar vooral opstaan op je eigen tempo?

Hierna volgde een periode van schetsen, tekenen en prototypes bouwen en testen. Véél testen in nauwe samenwerking met bewegings-deskundigen, ergotherapeuten en het publiek op de vele beurzen in de afgelopen jaren, waar we hebben gestaan met de prototypes.

Zij zijn dan ook een waardevolle bijdrage gebleken, hierdoor werden er aanpassingen gemaakt in ontwerp en design.

Ook hebben we de prototypes uitgeleend aan mensen die o.a. een knie- en heupoperatie en een operatie aan de nekwervels hebben ondergaan. Zij waren unaniem van mening dat deze sta-op stoel een enorme hulp is bij het opstaan, zeker ook als een tijdelijk hulpmiddel.

De stoel kreeg de naam “de Bib”, wat staat voor “Back in Balance” of “Blijf In Beweging”. Om actief te blijven moet je blijven bewegen!

blank

blank