T 033 494 02 54 • E info@kendro-stijl.nlOver Kendro-Stijl

Van idee naar ontwerp

Kendro-Stijl bv en Kendro-Care bv zijn ontstaan vanuit een familiebedrijf wat al meer dan 40 jaar bestaat.

Het aspect “blijf in beweging” heeft ons getriggerd om deze stoel te ontwikkelen. Door middel van je eigen kracht en balans, zelf opstaan! Niet afhankelijk!

De urgentie rond duurzaamheid neemt toe. We moeten energie besparen, duurzaam opwekken, circulair (ver)bouwen en aandacht aan gezondheid schenken.

Met dit gegeven in ons achterhoofd hebben we deze stoelen ontwikkeld. De Bib stoel is een duurzaam product. Verbruikt geen stroom en heeft geen accu.

De onderdelen zijn zo gemaakt dat bijna alles hergebruikt kan worden. De stoelen die worden terug gekocht gaan in de revisie en er komt een afwasbare bekleding op. Hierna gaan ze in de verhuur.

We nodigen u van harte uit om deze unieke sta- op stoel uit te komen proberen!

Anton Tolboom en Ineke Marsman

 

                                                    Historie

Een aantal jaren geleden kwam Anton Tolboom op het idee van een mechanische sta-op stoel.

Waarom zou je door middel van je eigen beweging, balans en kracht niet zelf op kunnen staan? Zonder energie van buitenaf, dus geen stroom of accu en niet afhankelijk van één plek in de kamer, maar vooral opstaan op je eigen tempo?

Hierna volgde een periode van schetsen, tekenen en prototypes bouwen en testen. Véél testen in nauwe samenwerking met bewegings-deskundigen, ergotherapeuten en het publiek op de vele beurzen in de afgelopen jaren, waar we hebben gestaan met de prototypes.

Zij zijn dan ook een waardevolle bijdrage gebleken, hierdoor werden er aanpassingen gemaakt in ontwerp en design.

Ook hebben we de prototypes uitgeleend aan mensen die o.a. een knie- en heupoperatie en een operatie aan de nekwervels hebben ondergaan. Zij waren unaniem van mening dat deze sta-op stoel een enorme hulp is bij het opstaan, zeker ook als een tijdelijk hulpmiddel.

De stoel kreeg de naam “de Bib”, wat staat voor “Back in Balance” of “Blijf In Beweging”. Om actief te blijven moet je blijven bewegen!

 

De Bib sanitair is een nieuw product en binnenkort leverbaar.
Een op sta stoel voor in de badkamer of toilet.

De stoel biedt een oplossing voor het probleem tussen ‘hoog zitten voor makkelijker opstaan’ en ‘laag zitten voor een goede stoelgang’.

De werking is anders dan de Bib stoel.

Als men op de toiletbril gaat zitten dan zal het plateau op de vloer bij de voorpoten van de stoel omhoog komen. Hierdoor zit men ‘lager’. Bij het opstaan gaat het plateau weer naar beneden en duwt de toiletbril u zover omhoog tot u weer tot sta-stand kan komen. Het plateau heeft een minimale hoogte en is afgeplat aan de voorkant en de zijkant. Hierdoor kan men er niet tegen aan stoten.

 

 

Samen met de armleuningen, en de zelf regulerende en controleerbare snelheid, geeft dat een veilig en betrouwbaar gevoel voor de gebruiker. Omdat men “normaal” opstaat is deze stoel ook goed toepasbaar bij bijvoorbeeld dementie en Alzheimer.

De stoel is in hoogte instelbaar en past over een bestaand toilet heen. De Bib Sanitair is makkelijk te reinigen en is duurzaam in gebruik. De Bib Sanitair is een hygiënische stoel. De beweegbare delen zijn afgedicht tegen het binnen dringen van vocht en het tableau is makkelijk afneembaar voor reiniging en transport. Ook de toiletbril is afneembaar.

blank