T 033 494 02 54 • E info@kendro-stijl.nlOpstaan doe je zelf met de design sta op stoel ‘de Bib’!

Opstaan doe je zelf met de design sta op stoel ‘de Bib’!

De Bib stoel is een mechanische sta op stoel zonder motor en accu. Geen elektra, accu of snoeren over de vloer! Deze moderne design sta op stoel past door het warme hout en de door u gekozen bekleding in elk interieur. Met de mooie Rvs leuning aan de achterkant is de Bib stoel overal te plaatsen. Zowel aan een eetkamertafel of bureau, als ook in de zithoek misstaat deze design sta op stoel niet in uw interieur.

design sta op stoelDe Bib stoel zorgt ervoor dat u gemakkelijk op kan staan en dat u in beweging blijft. Buiten het innovatieve sta op mechanisme heeft de Bib stoel nog een groot positief punt en dat is de goeie “zit” van de stoel.

Een groot aantal mensen kunnen alleen nog overeind komen door zich op te trekken aan de eetkamertafel of doormiddel van de rollator. Dit zijn echter gevaarlijke situaties met kans op valgevaar. Ook zien we dat veel mensen op kussens zitten omdat veel stoelen te laag zijn of omdat ze rugproblemen hebben. De Bib stoel is er in een lage en een hoge uitvoering met verschillende pootjes. Hierdoor kunnen we een stoel leveren op juiste maat. Van 43 cm tot aan 55 cm zithoogte.

BIB: Blijf In Beweging!

design sta op stoel“Als ouderen dagelijks vaker actief uit hun stoel opstaan dan dat ze nu doen, kunnen ze langer zelfstandig thuis wonen. Dat blijkt uit het proefschrift van Rob van Lummel van het VU medisch centrum. Hij legt in zijn proefschrift uit dat lichamelijke vaardigheden en daadwerkelijke beweging belangrijke voorwaarden zijn om onafhankelijk te blijven.

Opstaan is voor veel ouderen lastig en minder goed opstaan veroorzaakt langere perioden van zitten en is het begin van inactiviteit. Vaker opstaan uit de stoel is cruciaal voor zelfstandig wonen en de eerste stap om meer te gaan bewegen. Uit zijn resultaten blijkt onder andere dat betere fysieke capaciteit samenhangt met kortere zitperiodes en het vaker onderbreken van zitten. Dat zijn beide voorwaarden voor een actieve en onafhankelijke leefstijl. ”

Omdat de Bib stoel een mechanische sta op stoel is, moet u zelf in beweging komen om op te staan. Over het algemeen staat men 20 tot 25 keer op per dag. Wanneer dit zonder problemen gaat en u dit in uw eigen tempo kan doen, dan vergroot dat de zelfstandigheid èn zal u vaker op staan. Hierdoor blijft u fit. Ergotherapeuten zijn enthousiast over de werking van deze design sta op stoel.

De Bib stoel, een design sta op stoel voor aan de eetkamertafel of bureau.

Een grote groep waar deze stoel in huis staat is boven de 90 jaar en woont nog zelfstandig. Ook wordt deze design sta op stoel gebruikt bij mensen met Parkinson, spierziektes, polyneuropathie, CVA, reuma en knie- en heupproblemen en rugklachten.

Toen een meneer A. de Bib stoel probeerde, riep hij teleurgesteld uit dat de stoel het niet deed. Hij was gewend om met zijn elektrische sta op stoel omhoog te komen. Nadat ik hem had uitgelegd dat hij “zelf” op moest staan doormiddel van de balans van de Bib en zijn eigen kracht, was hij verbaasd dat hij zelfstandig op kon staan, zonder energie van buiten af! Zo kan iemand vanuit een passieve situatie met de juiste hulpmiddelen gewoon zelfstandig overeind komen.

Met behulp van de design sta op stoel ‘de Bib’ kan men weer gewoon opstaan. Opstaan doe je zelf!