T 033 494 02 54 • E info@kendro-stijl.nlEetkamerstoel met leuningen!

Eetkamerstoel met leuningen: Een (sta op) stoel, voor o.a. aan een eetkamertafel, die er voor zorgt dat u gemakkelijk op staat en er tevens voor zorgt dat u in beweging blijft. Een stoel met leuningen, dus ideaal wanneer u een operatie moet ondergaan aan uw heup of knie.

Wanneer u tijdelijk een stoel nodig hebt op de juiste hoogte dan is de Bib stoel met leuningen ideaal voor korte of langere tijd. De Bib stoel kan ook gehuurd worden.

De “Bib Vast” eetkamerstoel met leuningen

Eetkamerstoel met leuningenDeze eetkamerstoel met leuningen is leverbaar in dezelfde zithoogtes, zitdieptes en bekledingen als de mechanische sta op stoel. Alleen zit hier geen op sta mechanisme in. De stoel is minder zwaar vanwege het ontbreken van het mechaniek en uiteraard hangt hier een ander prijskaartje aan.

Vaker opstaan verlengt zelfstandig wonen

Als ouderen dagelijks vaker actief uit hun stoel opstaan dan dat ze nu doen, kunnen ze langer zelfstandig thuis wonen. Dat blijkt uit het proefschrift van Rob van Lummel van het VU medisch centrum. Hij legt in zijn proefschrift uit dat lichamelijke vaardigheden en daadwerkelijke beweging belangrijke voorwaarden zijn om onafhankelijk te blijven.

Opstaan is voor veel oudere mensen lastig. Minder goed opstaan veroorzaakt langere perioden van zitten en is het begin van inactiviteit. Vaker opstaan uit de stoel is cruciaal voor zelfstandig wonen en de eerste stap om meer te gaan bewegen. Een stoel met leuningen geeft meer stevigheid en de kans op vallen is stukken kleiner.

 

Meer bewegen zorgt voor minder zorgen!

Eetkamerstoel met leuningen

De eetkamer stoel met leuningen is een moderne stoel op de juiste hoogte. Met het sta op mechanisme is het een actief hulpmiddel.

Over het algemeen staat men 20 tot 25 keer op per dag. Wanneer dit zonder problemen gaat, dan vergroot dat de zelfstandigheid èn zal u vaker op staan. Omdat deze stoel met leuningen gemakkelijk aan een eetkamer tafel en/of bureau, of in de zitkamer past is het een praktische stoel.

de Bib” staat voor “Back in Balance” of “Blijf in Beweging”. Een stoel met leuningen.

  • Bewegen verbetert uw balans, waardoor het risico op vallen verkleint.
  • Bewegen is goed voor uw mentale gezondheid: het verbetert uw humeur, geeft u energie en vermindert stress
  • Beweging is goed voor bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten
  • Bewegen is goed voor uw geheugen, concentratievermogen en verwerkingssnelheid van informatie
  • Bewegen stimuleert de stofwisseling en heeft een positief effect op uw gewicht
  • Meer beweging verbetert uw loopsnelheid
  • Bewegen verhoogt uw weerstand, houdt u gezond en helpt u daarom om langer zelfstandig en zelfredzaam te blijven
  • Meer bewegen verkleint het risico op botbreuken
  • Beweging verkleint de kans op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2