T 033 494 02 54 • E info@kendro-stijl.nlInformatie voor zorginstellingen

sta op stoel zorginstelling
De Bib stoel en de Bib Sanitair als hulpmiddel ter voorkoming van rug- en schouderklachten van de verzorgers/verplegers.

Beide stoelen zijn een handig hulpmiddel en kunnen tevens worden gebruikt als transfer middel in samenwerking met de verzorger.  Zeker wanneer de gebruiker iets zwaarder is, is het een oplossing. (Tot 120 kilo).

blank

De Bib stoel
Een balans stoel met sta op functie

De Bib (Blijf In Beweging) stoel zorgt ervoor dat de gebruiker eenvoudig kan opstaan. Tevens wordt de spierkracht versterkt van de gebruiker.

Verkrijgbaar in een laag- en hoog model met drie verschillende pootjes. (43/45/47 en 50/52/54 cm) Door middel van dikkere kussens variabel.

Ruime keuze aan bekleding, tevens antibacterieel en afwasbaar.

Ook is mogelijk om aangepaste kussens in de stoel te plaatsen. Denk aan verdikkingen of decubitus kussens.

In samenwerking met een orthopedisch bedrijf kunnen we speciale zitproblematiek in kaart brengen. Na een uitgebreid zitbelastings onderzoek kunnen er, op maat gemaakte en toegepast op de zit problematiek, zitvoorzieningen worden gemaakt. Deze stoelen worden vergoed.

Uiteraard kunnen we de zit problemen niet oplossen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat de cliënt beter kan zitten en het probleem dragelijker te maken.

De Bib stoel kan ook zonder het mechanisme geleverd worden.

Opstaan samen met de verzorger.

Wanneer de verzorger naast de Bib stoel gaat staan kan hij/zij samen met de gebruiker druk op de leuning uitoefenen. De gebruiker komt tot sta stand en de verzorger kan hem/haar eenvoudig onder steunen.

De Bib Sanitair
Een toilet/douche stoel met sta op functie

De Bib sanitair is een stoel voor in de badkamer of toilet, met een opsta functie.
De stoel biedt een oplossing voor het probleem tussen ‘hoog zitten voor makkelijker opstaan’ en ‘laag zitten voor een goede stoelgang’.

Wanneer men op de toiletbril gaat zitten dan zal het plateau op de vloer bij de voorpoten van de stoel omhoog komen. Hierdoor zit men ‘lager’. Bij het opstaan gaat het plateau weer naar beneden en duwt de toiletbril je zover omhoog tot je tot sta-stand kan komen.

Het plateau heeft een minimale hoogte en is afgeplat aan de voorkant en de zijkant. Hierdoor kan men er niet tegen aan stoten.

De stoel is in hoogte instelbaar en past over een bestaand toilet heen.

De Bib Sanitair is gemakkelijk te reinigen en is duurzaam in gebruik. De beweegbare delen zijn afgedicht tegen het binnen dringen van vocht en het tableau is makkelijk afneembaar voor reiniging en transport. Ook de toiletbril is afneembaar.

Toilet- en douche stoelen worden vergoed door de zorgverzekeraar of WMO.

Opstaan samen met de verzorger.

De zorgverlener kan een voet tussen de voeten van de gebruiker zetten en hiermee extra druk uitoefenen, zodat de gebruiker gemakkelijk om hoog komt.

De Bib Sanitair is nog in ontwikkeling.

 

Voor meer informatie of een demonstratie kunt u contact opnemen met:

Ineke Marsman of Anton Tolboom.
033 4940254 of 06 51763495